Petra Scherpenhuizen

Mensen zijn oneindig creatief.

Zo bracht Thomas Alva Edison ons ooit de voorloper van de grammofoon (1877), Sir Humpfrey Davy de gloeilamp (1802) en dankzij Walt Disney kunnen we uren plezier beleven in een pretpark of door de vele films die uitgebracht zijn. Zelfs het bureau van Ikea dat wellicht bij jou in je werkkamer staat, is ooit ontstaan uit...het niets! Om nog maar te zwijgen van alle technologische uitvindingen van de laatste eeuw: we mailen, surfen, appen, swipen, kijken tv ‘on demand’, pinnen, scannen alsof het een lieve lust is. Hoe is dat ooit ontstaan?

Iemand had een idee. Wat als…? Stel je voor dat…? In gedachten zagen ze het eindresultaat al voor zich. Grote componisten hoorden hun wereldberoemde symfonieën wellicht eerder dan dat ze de noten op het papier zagen. En met eindeloos experimenteren, proberen, vallen en opstaan werd een idee omgezet in iets tastbaars: een concreet resultaat. 

Wat als dit ook zo werkt voor ‘normale’ zaken in het leven?
Een nieuwe baan, een partner, een te behalen diploma van je studie, een overwinning op de Olympische spelen, herstel van je emotionele en fysieke gezondheid; stel je voor dat je ervaart dat al deze dingen binnen je bereik komen en je daadwerkelijk invloed kunt uitoefenen op het creëren van iets wat je zo graag wilt? 

Verbeeldingskracht.

Ik weet hoe dit voelt.

Mijn eerste roman is een uitkomst van wat ik ooit zag in gedachten. Jaren geleden kreeg ik een beeld voor ogen waarbij ik op dat podium stond en mijn boek omhoog hield ten overstaan van een groot publiek. Werd ik verlegen bij de aanblik? Ja. Mocht ik van mezelf wel zo in de belangstelling staan? Nee. Hield ik het voor mogelijk dat mijn boek er ooit zou komen? Ja! Ik voelde zoveel vreugde in mijn hart omdat iedereen blij werd van wat ik mee wilde geven: jij bent het waard om het leven te leiden waar je hart naar verlangt!

De reis van de hoofdpersoon Daniëlle (Daan) was mijn reis. Ik moest losbreken van allerlei belemmeringen om het creatieve proces de vrije loop te laten. En varen op mijn hart, dat er ongelofelijk blij van werd op ieder moment dat ik achter de schrijftafel zat.

Nu is het aan jou. 

Wat is je verlangen? 

Wat zou je willen? 

Als je met niets of niemand rekening zou hoeven te houden, hoe ziet jouw leven er dan uit?  


De D.A.A.N.® methode

De D.A.A.N.® methode is een krachtige helingsmethode die zich richt op het zelf werkzame vermogen van de mens en heeft als uitgangspunt dat ieder mens over een natuurlijk vermogen beschikt tot heel wording en groei. En over hulpbronnen om dit vermogen in te zetten voor verandering. Dit verandervermogen wordt tijdens de sessie op zowel bewust als onbewust niveau geactiveerd. In de praktijk betekent het dat mensen vrijwel moeiteloos de dingen anders gaan doen.


Durven – Aantrekken – Accepteren - Neerzetten

Durf jij je voor de geest te halen wat je echt graag wilt? 

Durven

Een natuurlijke reactie bij het visualiseren van een doel komt meestal in de vorm van ‘iets’ in ons dat het tegenhoudt. Ik wil het, maar iets in mij wil het niet. Dan is het zaak als eerste deze innerlijke strijd op te lossen, aan de hand van een specifieke oefening met als resultaat dat alles in lijn is met jouw wens of doel. Er zijn geen innerlijke bezwaren meer. 

Trek jij aan wat je wilt of juist wat je niet wilt?

Aantrekken

 Met behulp van mijn begeleiding maak je jouw doel in gedachten al voelbaar. Je voelt nu al zelfvertrouwen. Of vrijheid. Of rust. In je lijf en in je geest. In gedachten zie je het resultaat dat je graag wilt. En aangezien het brein het verschil niet kent tussen iets wat er werkelijk is of iets dat innerlijk ervaren wordt, is het er al. Zo train je je brein. Wat je wilt, is er al!

Kun je wat je wenst volledig aanvaarden? 

Accepteren

Of is er iets dat blokkeert? Mijn begeleiding is gericht op het jou helpen de belemmeringen op te lossen zodat je kunt bereiken wat je graag wilt. De aard van de belemmering bepaalt het soort oefening nodig om het op te lossen, op bewust of onbewust niveau. Herbeleven van zaken uit het verleden is niet nodig. Met het oog op de toekomst ruim je op wat in de weg staat. De oefeningen zijn doelgerichte interventies waarbij je direct of kort na de sessie het effect merkt. 

wat ga je concreet anders doen in de dagelijkse praktijk?

Neerzetten

Gewoontes, rituelen en patronen zijn fijn. Behalve wanneer je erin vastloopt. Dan is het tijd voor een nieuwe manier. In de praktijk betekent het opruimen van vaak onbewuste ballast dat mensen vrijwel moeiteloos de dingen anders gaan doen, zich energieker voelen, in staat zijn om echte interactie met de ander aan te gaan, situaties beter begrijpen en krachtiger, effectiever en creatiever optreden. Ze ervaren een herwonnen vrijheid om hun hart te volgen en het leven te kiezen dat echt bij hun past. 

Nu is het aan jou.

Wat is je verlangen? 
Wat zou je willen? 
Als je met niets of niemand rekening zou hoeven te houden, hoe ziet jouw leven er dan uit?  

BESTEL HET BOEK

MAAK 1:1 AFSPRAAK

PETRA SCHERPENHUIZEN | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY STATEMENT | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN