Petra Scherpenhuizen

De vraag die ik mezelf zo vaak stelde in de meest uitdagende periode van mijn leven. “Alle ballen in de lucht houden” was het motto. Vooral doorgaan en niet te lang stilstaan bij verdriet, pijn of rouw. De zaak moest tenslotte draaien, brood op de plank, de zorg voor mijn ouders, mijn relatie, het huishouden, het slokte al mijn energie op. Genieten was uit den boze. Met het oog op zoveel lijden van mijn dierbaren kon ik me alleen maar schuldig voelen. Hier moest ik vanaf!

Het verlangen naar een ander leven bracht me op een magische ontdekkingsreis. Ik leerde hoe ik mijn diepste wens kon vervullen, mijn beren op de weg op te lossen en ik ging mijn droom leven. Mijn eerste roman is het resultaat hiervan. 

Dit verhaal is voor mensen die altijd alles doen voor anderen en zelf achterin de rij staan. Voor mensen die ook dit jaar maar weer niet met vakantie gaan vanwege de zorg voor ouders of kinderen. Of voor mensen die zich gevangen voelen in een leven van voldoen aan alle eisen waaraan ze denken te moeten voldoen. Om erbij te horen. Om niet te falen. Om goed genoeg te zijn. Bevrijd jezelf, jij bent het waard om het leven te leiden waar je hart naar verlangt!

Hoe kan ik losbreken van alle verwachtingen?

MEER OVER PETRA

BESTELLEN

Hoe mijn schrijversleven begon...

Jong geleerd is oud gedaan

‘Wat wil je later worden?’
‘Schrijfster.’ Mijn kleine neus glom, mijn ogen glansden. Met vijf jaar was ik al trouw lid van de buurtbibliotheek. Mijn grote broer had mij leren lezen. Ik verslond vooral boekjes van Paulus de boskabouter. Wat leek het mij geweldig om zelf verhalen te schrijven. Ik had een rijke fantasie en deelde die graag met iedereen. 
‘Word maar liever schooljuffrouw. Met schrijven kun je geen geld verdienen.’ Mijn vader viste een zakdoek uit zijn broekzak en begon omstandig zijn bril te poetsen. Alsof hij het nog even helder wilde zien. 

Mijn gezicht betrok. ‘Maar mama zegt dat geld niet gelukkig maakt.’
‘Je moeder heeft makkelijk praten. Zij heeft nooit honger geleden.’ Hij plaatste het grote hoornen montuur zorgvuldig op zijn rood dooraderde neus. De zakdoek ging terug in zijn broekzak. 
De toon was gezet. Ik moest iets gaan doen wat geld opleverde. Anders zou ik honger krijgen…Schrijven werd beperkt tot het geijkte opstel voor school, verhaaltjes voor verenigingsblaadjes en mijn dagboek. 

Jaren later bevond ik mij op een prachtige plek in de natuur. Zoals ik al eerder had meegemaakt, nam mijn leven een nieuwe wending. Een idee was geboren. Sterker nog, ik had het letterlijk gezien. In gedachten. Tot mijn verbazing stond ik op een podium voor een groot publiek. Met een boek in mijn hand. Het was mijn boek! De mensen lachten en applaudisseerden. Kennelijk had ik iets grappigs gezegd. Ik voelde zoveel vreugde in mijn hart dat er geen ontkomen meer aan was. Dat jaar begon mijn schrijversleven. 
Het duurde even voordat het resultaat er was. Overtuigingen kunnen behoorlijk hardnekkig zijn, zeker wanneer ze generaties lang zijn doorgegeven. En wie wil er nou honger? 
Mijn ouders wisten het al. ‘Wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont.’ Linksom of rechtsom, ik kom er wel. Mijn hartenwens is uitgekomen. Wat een reis! Ik ben dankbaar dat ik mijn rijke fantasie met jullie mag delen. 

BESTEL DIT BOEK

MEER OVER PETRA

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en gratis producten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

NIEUWSBRIEF

Bij het inschrijven van de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy statement.

Wie ben ik?

Met mensen werken en vreemde talen spreken, dat was wat ik wilde na mijn VWO. Ik had het “pretpakket” gekozen voor mijn eindexamen en de studiemogelijkheden met deze vakken waren beperkt. Rechten of iets in het toerisme. Het werd een baan op een scheepvaartkantoor. Dynamisch, afwisselend, leerzaam en  enorm veel lol met vooral mannelijke collega’s. Rotterdamser werd het niet. Klanten bezoeken, party’s aan boord van schepen, klimmen in de hoogste containerkraan, meevaren op een sleepboot en reizen, veel reizen, ook in banen daarna. In Europa, de UK, USA, Canada en Brazilië. Ik genoot. Al die culturen, al die mensen, ik raakte gefascineerd. Wat bewoog mensen om te doen wat ze doen? En hoe zat het met mijzelf, wat wilde ik? Zakelijk gezien liep alles op rolletjes maar was ik echt gelukkig? 

Het antwoord op deze vraag bracht mij op een andere route: mijn eigen innerlijke reis. 

Die begon in een moment van pure rust aan de oever van Moraine Lake in de Rocky Mountains. In een vlaag van verstandsverbijstering stelde ik hardop een vraag: ‘wat moet ik doen met mijn leven?’ In mezelf hoorde ik het antwoord: ‘mensen.’ Ik had werkelijk geen idee wat hiermee werd bedoeld en van wie het antwoord kwam. Voor een nuchtere Rotterdamse klonk het behoorlijk zweverig allemaal.
Een maand later ging ik op aanraden van een goede vriendin naar een open dag van een NLP instituut. In een split second wist ik het: wat die trainer daar doet, dat is wat ik wil. Mensen helpen. Laten zien dat het ook anders kan. Beter. Fijner. Dat er veel zaken zijn die je niet kunt veranderen, maar wel de manier waarop je het ervaart. Iedereen is eigenaar van zijn eigen ervaring! Ik kon zélf mijn gevoel over bepaalde situaties beïnvloeden. En zelfs ook mijn emotionele pijn uit het verleden loslaten. Het was een openbaring voor mij. Dit moest iedereen leren! Ik ging studeren en haalde achtereenvolgens mijn diploma’s als internationaal NLP trainer- en Mastercoach en Hypnotherapeut. Werd ik toch nog een soort schooljuffrouw.

Ik trok de stoute schoenen aan, nam ontslag en richtte in 1998 Change by Choice op. Sindsdien begeleid ik tienduizenden mensen, zowel met zakelijke- als privévraagstukken. Mijn missie is mensen te laten ervaren hoe krachtig zij zijn, ongeacht de omstandigheden. Ik help hen onbewuste blokkades op te lossen, emoties te verwerken en de weg vrij te maken voor hun ontwikkeling. Zodat ze met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, meer verbinding hebben met wie ze werkelijk zijn en zich vrij voelen om een leven te kiezen dat hen blijdschap, energie en een gevoel van zingeving verschaft. Los van verwachtingen van anderen of de maatschappij. 

D.A.A.N.® methode

De door mij ontwikkelde D.A.A.N.® methode biedt een krachtige manier waarbij mensen ter plekke leren hun innerlijke beleving van bepaalde situaties te transformeren. Ze lossen pijnlijke herinneringen, angsten, negatieve emoties of beperkende overtuigingen op en merken direct dat zij écht een keuze hebben in hun gevoel over de situatie. Wanneer mensen deze vrijheid ervaren, is mijn missie geslaagd. Ik voel me dankbaar dat ik hieraan mag bijdragen.

OVER DE D.A.A.N.® methode

Nu IN VOORVERKOOP

SCHULD

Daniëlle’s gedroomde leven wordt in één klap weggevaagd wanneer haar ouders ernstig ziek worden. Ze wordt gebombardeerd tot mantelzorger, krijgt een burn-out, haar relatie loopt stuk en haar zaak gaat op de klippen. En dan openbaart zich een familiegeheim dat haar wereld op zijn kop zet. Lukt het Daan zich te verlossen van het ‘perfecte dochter’ syndroom en zichzelf te bevrijden?

BESTELLEN

Dankjewel voor je bericht!

Petra Scherpenhuizen | Clazina Kouwenbergzoom 101 | 3065 KC Rotterdam | +316 2360 5582 | KVK: 24286751 | info@petrascherpenhuizen.nl

Neem contact op

Vragen over het boek, de 1-op-1 coaching of de Masterclasses, stuur me een bericht!

PETRA SCHERPENHUIZEN | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY STATEMENT | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN